Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013

Κάθε Μέρα ο Ήλιος Βασιλεύει

Έχει ξημερώσει για τα καλά! Το ξυπνητήρι υπηρετώντας την χρόνια συνήθειά σου, επισημαίνει ότι συμπλήρωσες 8 ώρες ύπνου. Το κλείνεις και για λίγα λεπτά αναλογίζεσαι την ματαιότητα να το ενεργοποιείς (και μάλιστα με ακρίβεια οκτάωρου) Κάθε μέρα. Αποχωρίζεσαι το κρεβάτι όχι επειδή έχεις να κάνεις κάτι, αλλά από ανάγκη να ξεπιαστείς. Μηχανικά κάνεις τις όποιες απαραίτητες κινήσεις του πρωινού. Το νερό που ρίχνεις στο πρόσωπό σου δεν  το καθαρίζει, ούτε σε ξυπνά. Κοιτάζεσαι στον καθρέφτη και διακρίνεις θαμπάδα και κούραση. Μια ίδια μέρα με την χθεσινή και την προχθεσινή ξεκινά.  Φτιάχνεις καφέ και πάλι από συνήθεια -κι όχι γιατί έχεις την ψευδαίσθηση ότι θα σε ενεργοποιήσει - και ακολουθείς τους γνώριμους μονότονους ρυθμούς. Ούτε οι μικρές εκπλήξεις κατά την διάρκεια της ημέρας σε ξαφνιάζουν πια! Μπορεί να μην τις γνωρίζεις αλλά έχεις σχεδόν την βεβαιότητα πως θα υπάρξουν. Οι ώρες περνούν και σε βρίσκουν χαράματα στο κρεβάτι να ρυθμίζεις με συνέπεια το ξυπνητήρι σου! Άλλη μια "Deja vu"-ημέρα τελείωσε!

 Deja vu, deja vu, deja vu! Η αίσθηση εκείνη ότι έχεις ξαναζήσει την ίδια κατάσταση. Με τι καρδιά θα σηκωθείς ξανά σε 8 ώρες;   
 "Ολόκληρη", απαντάς στον εαυτό σου! Σαν η μισή καρδιά σου να ξαναγέμισε από πείσμα και να έγινε ολόκληρη πάλι! Deja vu! "Η πρώτη μέρα της καινούριας μου ζωής είναι η αυριανή"! 

Το πιστό ξυπνητηράκι με την γνώριμη φωνούλα του σου λέει πως ο ήλιος βασιλεύει! Πριν καλά-καλά αφήσεις το κρεβάτι σου, παίρνεις στο τηλέφωνο κάποιον από τους φίλους σου -που δόξα τον Θεό είναι αρκετοί- να πιείτε παρέα καφεδάκι και να κανονίσετε πιθανότατα για αργότερα κάποια από τις γνώριμες συνήθειές σας που σου δίνουν χαρά. Σηκώνεσαι σβέλτα, ρίχνεις νεράκι στο πρόσωπό σου και χαμογελάς στο είδωλό σου! Μια ολοκαίνουρια Μέρα του Θεού σε περιμένει γεμάτη μικρά και μεγάλα μυστικά έτοιμα να σου αποκαλυφθούν και να σε κάνουν πιο συγκροτημένο και χαρούμενο άνθρωπο! Deja vu! 

Πότε έτσι, πότε αλλιώς...οι μέρες κι οι μήνες (για να μην πω τα χρόνια) κυλούν! Χωρίς μεγάλα κέρδη, χωρίς ιδιαίτερες απώλειες. Από την μια η στασιμότητα, από την άλλη το σθένος. Το σθένος!!! Αυτό που εξισορροπεί τις δυσκολίες μέχρι να έρθει η κατάλληλη στιγμή και η ζυγαριά να γύρει στις χαρές!!

Η πρώτη μέρα της καινούριας μου ζωής είναι αύριο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου