Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Οίνος ευφραίνει καρδίαν

"Οίνος ευφραίνει καρδίαν"!! Έτσι δεν λένε;;
Χμμμ...μετά από κάποια κρασάκια και με όλη την καλή διάθεση θα ξεδιπλώσω μερικές στριμωγμένες... και ανακατεμένες σκέψεις μου!

Λίγο ασυνάρτητη αυτή η ανάρτηση αλλά...έχουμε και λέμε...

1. Ο κακός ο χρόνος αλλάζει. Ο κακός ο άνθρωπος δεν αλλάζει!!!

Καιρό τώρα στριφογυρίζει αυτή η σκέψη στο μυαλουδάκι μου και όλο την στριμώχνω στα ενδότερα γιατί κατά κανόνα είμαι άτομο που δεν αρέσκεται σε τέτοιου είδους κατηγοριοποιήσεις!! Πίστευω πως όλα αλλάζουν (είτε αντικειμενικά, είτε υποκειμενικά). Κατά συνέπεια πιστεύεω -και κυρίως θέλω να πιστεύω- πως και οι άνθρωποι υπόκεινται στον παραπάνω νόμο της φύσης. Τέλος, πιστεύω στις 'δεύτερες ευκαιρίες' γενικά, και ειδικά όσο αφορά εντυπώσεις, πράξεις και παραλείψεις ανθρώπινες. Τι γίνεται όμως όταν τα αρνητικά συμπεράσματα που έχεις σχηματίσει για κάποιον άνθρωπο συστηματικά επαληθεύονται; Μπορεί κάποιος να χαρακτηριστεί κακός ή καλός άνθρωπος σε γενικές γραμμές; Κι αν ναι..., κατά πόσο είναι εφικτό να αλλάξει ο 'κακός' (και να περάσει στην αντίπερα όχθη); Για τον 'καλό' δεν αναρωτιέμαι. Η απάντηση είναι εύκολη...και είναι...'εύκολα'(μια στιγμή να σε πάρει ο ύπνος και 'τσουπ' ξυπνάς διαφορετικός)!

"Pax pax coax!! Εγρήγορση και ύπνος" είναι ίσως η ισορροπία μεταξύ 'καλού και κακού'.
Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια όμως!!

Πάμε παρακάτω.

2. Δεν ακούω, δεν μιλάω, (δεν) βλέπω.

Μύθος ή πραγματικότητα πως όταν κάποιες αισθήσεις υπολειτουργούν, κάποιες άλλες υπερλειτουργούν; Κι αν ναι, είμαστε πεπεισμένοι πια πως οι μόνες αισθήσεις μας είναι η όραση, η ακοή, η αφή, η όσφρηση και η γεύση;
Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια όμως!!

Πάμε παρακάτω.

3. "Δεν μπορείς να μπεις στο ίδιο ποτάμι δύο φορές. Ο ποταμός δεν θα είναι ο ίδιος, ούτε κι εσύ" (Ηράκλειτος)

Εεε ναι!! Πιστεύω είπαμε στην αλλαγή και δίνω απλόχειρα δεύτερες ευκαιρίες...στους ανθρώπους. Σημείωση-σημείωση ωστόσο για όσους μπαίνουν στο ίδιο ποτάμι 'δεύτερη' φορά!! Κάποια πράγματα φαινομενικά μοιάζουν ίδια, δεν είναι όμως! Είναι καλύτερα, χειρότερα ή απλά διαφορετικά!
Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια όμως!

Πάμε παρακάτω.

4. Εεεε...εσύ που πας φαντάρος και που διαβάζεις αυτή την στιγμή την ασυνάρτητη ανάρτησή μου...Εδώ είναι ο χώρος σου!! θα 'θελα να σου πω πολλά και να σου γράψω ακόμη περισσότερα αλλά αδυνατώ αυτή την στιγμή, αυτή την χρονική περίοδο. Περιορίζομαι λοιπόν να σου πω πως ο,τι κι αν βρεις (ή δεν βρεις..) εκεί που θα πας αύριο, μην σε προβληματίζει! Τίποτα δεν μπορεί να σε πάει πίσω! Όπως και να κυλά η ζωή (αργά ή γρήγορα), σε πάει μπροστά!! Κι εσένα συγκεκριμένα, αν έχεις λίγη πίστη στον εαυτό σου, υπομονή και επιμονή, η ζωή θα σε πάει πολύ μπροστά γιατί είσαι πολύ προικισμένος σε πνεύμα φίλε μου! Να το εκλάβεις αυτό ως δημόσια δήλωση!! ;-)

Last but not least..

5. Μανούλα Μου Σ'αγαπώ Πολύ!!!!!
Κάθε Μέρα είναι η μέρα σου!!!!!

4 σχόλια:

  1. 1.Πιστευω οτι ο ανθρωπος δεν αλλαζει αλλα διορθωνεται αμα θελει οχι αμα το επιβαλλουν αλλοι
    επισης πιστευω οτι οι συνθηκες σε αναγκαζουν να αλλαξεις και οχι ο ιδιος σου ο εαυτος

    2. ολες οι αισθησει ςπαιζουν απλα καμια φορα μας "βολευουν" καποιες περισσοτερο και τις προβαλουμε αναλογως το θεμα

    3. ναι στην δευτερη ευκαιρια αρκει να μην γινεται καταχρηση της οποια καλοσυνης

    4.θα περασει και θα αποτελει και αυτο μια αναμνηση ωραια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Πιστευω οτι ο ανθρωπος δεν αλλαζει αλλα διορθωνεται αμα θελει οχι αμα το επιβαλλουν αλλοι
    επισης πιστευω οτι οι συνθηκες σε αναγκαζουν να αλλαξεις και οχι ο ιδιος σου ο εαυτος"

    Αυτό είναι κάπως αντιφατικό. Πώς γίνεται από την μια οι συνθήκες να αναγκάζουν κάποιον να αλλάξει και όχι ο ίδιος του ο εαυτός (όπως λες), κι από την άλλη να διορθώνεται άμα θέλει ο ίδιος;

    Κατά την γνώμη μου το να διορθώνεται... ή ακόμα και να χειροτερεύει... κανείς συνεπάγεται οτι Αλλάζει. ;-) Η αλλαγή γίνεται ασυνείδητα κατά κανόνα, αλλά δεν παύει να γίνεται και συνειδητά!!

    (σ'ευχαριστώ για τα σχόλια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το κρασάκι πάντα βοηθάει για περισσότερες σκέψεις ;-)
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χμμμ..Πολύ δύσκολη και περίεργη μέρα!! :(
    Μακάρι οι προσευχές όλων να εισακουστούν και η αυριανή να είναι μέρα χαράς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή